Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals

dimarts, 8 de març de 2011

8 DE MARÇ: DONES I CIÈNCIASi mireu l’entrada dedicada a la ciència a la viquipèdia us entristirà la clamorosa absència de noms de dones entre els noms de científics que han destacat.


Però, malgrat menyspreus com aquest, les dones han tingut i tenen un pes important en la ciència, com en totes les altres àrees de la societat. Res estrany, d’altra banda, perquè, tot i que sovint se’n parla com d’una minoria, val la pena recordar que el 51% de la població mundial són dones.


Si retrocedim, recordarem els noms d’Hipàtia (tant popular des de la pel·lícula Àgora), Marie Curie o, en l’actualitat, Jane Goodall. Però n’hi ha moltes més i encara n’hi haurà més, en el futur, ara que l’accés a l’educació i el treball van sent accessibles a les dones.


Però, com que això encara no és una realitat, continuem recordant-les avui 8 de març, dia de la dona.En aquest enllaç de Gencat, hi trobareu més noms i biografies que us poden interessar: http://www.gencat.cat/diue/ambits/ur/recerca/programes_actuacions/dones/historia/index.html


També us recomanem fer una ullada a l’enllaç a la wikipedia (en anglès) a l’article WOMEN IN SCIENCE: http://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_science


Potser a la viquipèdia realment li fan falta més contribucions de dones: http://www.3cat24.cat/noticia/1046686/ciencia/La-Wikipedia-busca-mes-dones-escriptores-per-als-seus-articles Si us hi veieu amb ganes, ja ho sabeu …Foto: autor Argonne National Laboratory a Wikimedia Commons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada