Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals

dilluns, 29 de novembre del 2010

La UAB i el CREAF han desenvolupat l'Atlas d'idoneïtat d'espècies llenyoses de la Península Ibèrica

Un equip d’investigadors del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB i del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) han desenvolupat l’Atlas d’idoneïtat d’espècies llenyoses de la Península Ibèrica. Es tracta d’un “conjunt de mapes digital que es pot consultar per Internet, i que mostra per primer cop el grau d’adequació a les condicions climàtiques de les principals espècies que formen els boscos a tota la Península Ibèrica, tant en l’actualitat com en el futur, amb prediccions per a mitjan aquest segle. Les dades mostren una tendència dels boscos a ascendir en altitud i a migrar cap al Nord.”

Per primer cop, aquest atles proporciona una visió global de la situació a la Península i se’n poden derivar dades molt interessants, com ara, veure quines espècies es veuran perjudicades o afavorides pel canvi climàtic.

A més, l’atlas és d’accés públic per internet. Aquest és l’enllaç: http://www.opengis.uab.es/wms/IdoneitatPI/index.htm

Si voleu més informació, podeu consultar també: http://www.uab.es/servlet/Satellite/noticies/detall-d-una-noticia/un-nou-atlas-online-mostra-com-el-canvi-climatic-canviara-la-distribucio-dels-boscos-iberics-1090226434100.html?noticiaid=1290670901025

Foto: la imatge és del Lloyd Lake in Golden Gate Park, San Francisco, i l’autor és mbz1 a Wikimedia Commons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada