Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals

dimecres, 22 de desembre del 2010

Tecnologies de l'aigua: Agència Catalana de l'Aigua - Visites a la dessalinitzadora de Tordera (per a escoles)

Fa uns dies parlàvem de l’aigua, en relació als treballs del MIT per desenvolupar un potabilitzador d’aigua portàtil i a les necessitats d’aigua potable a Haití. Doncs bé, com tots sabem, el nostre país també té força mancances en aquest aspecte.

Per això pensem que pot ser interessant saber més sobre les tecnologies que envolten l’aigua que consumim. L’Agència Catalana de l’Aigua organitza visites a la dessalinitzadora de Tordera per a escoles. Una activitat interessant ja que, com diu l’ACA a la seva web:

“ L'aigua és un bé essencial per a la vida, per al medi ambient, per a les persones i per al seu desenvolupament, però alhora és un bé fràgil i finit.

Mentre el volum d'aigua acumulat en els embassaments i els aqüífers supera les necessitats de consum, el subministrament està garantit. Malauradament, l'evolució dels règims de pluges fa pensar que en un futur proper no podrem garantir el subministrament si, entre altres mesures, no hi afegim una altra font, que en aquest cas és la Mediterrània.

La dessalinització és una de les alternatives de producció d'aigua no convencional que permet afegir recursos addicionals als sistemes d'abastament per garantir el subministrament.

És en aquest sentit que l'Agència Catalana de l'Aigua ha desenvolupat, amb la col·laboració de les empreses Acciona i Aqualia, un programa de visites a la dessalinitzadora adreçat a les escoles de Catalunya.

L’objectiu d’aquestes visites, gratuïtes, és divulgar el paper de l’aigua dessalinitzada com a alternativa per a la garantia d’abastament, fomentar actituds d’estalvi i donar a conèixer les instal·lacions i el procés de dessalinització. Les visites estan adreçades únicament a grups de cicle d’educació primària (4t, 5è i 6è), d’educació secundària (1r, 2n, 3r i 4t) i batxillerat (1r i 2n), organitzats en grups de, com a màxim, 30 persones.”

En aquest enllaç podeu trobar més informació: http://aca-web.gencat.cat/aca/appmanager/aca/aca?_nfpb=true&_pageLabel=P28000596561278947955956

Animació: Autor Gmaxwell (a wikimedia commons)

Per cert, si algú de vosaltres hi ha estat i té ganes d’explicar-nos com ha anat, ja ho sabeu, esperem els vostres comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada