Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals

dilluns, 3 de gener del 2011

Any de la Biodiversitat 2010: Protocol sobre recursos genètics

Ara que ja ha finalitzat 2010, recordem que va ser declarat ANY DE LA BIODIVERSITAT per les Nacions Unides.

Per aquesta raó, es va fer una web que recull documents, recursos, vídeos i altres sobre aquest tema, i que us pot ser útil.

Enllaç (en castellà): http://www.un.org/es/events/biodiversity2010/index.shtml

D’entre tots ells, destacaríem l’esment que es fa al Protocol sobre recursos genètics que vol ser un “instrument jurídicament vinculant que permeti als països en desenvolupament obtenir beneficis de l’explotació dels seus recursos genètics per part de companyies farmacèutiques, de cosmètics i productes derivats de l’agricultura.” D’aquesta forma, els països tindrien un estímul econòmic per conservar la seva biodiversitat, en lloc de veure-la, com ara passa sovint, com un entrebanc cap al desenvolupament econòmic.

Seria interessant també veure quina és la situació del nostre país respecte de la biodiversitat i avaluar quin impacte ha tingut l’any de les Nacions Unides en la situació. Si trobem cap document explicatiu, ens en farem ressò i, si algú el té i ens el fa arribar, li estarem agraïts.

Aquest any 2011 serà l’any de la QUÍMICA i dels BOSCOS. Ja en parlarem.

Us recordem també que disposem de l’obra “Biodiversitat” (en llibre amb DVDs). En podeu trobar més informació a http://www.tibidaboedicions.cat/node/42 i veure un vídeo clicant http://www.tibidaboedicions.cat/videos/biodiversidad/cat/diver.swf

La imatge forma part de l’obra “Biodiversitat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada