Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals

dijous, 10 de març del 2011

WHARTON: NOVES VIES PER DESENVOLUPAR MEDICINES PER AL TERCER MÒN

És un tema recurrent: les farmacèutiques cobren massa cares les medicines i els països més pobres no se les poden permetre, per tant, demanen que no hi hagi patents i poder-les produir lliurement abaratint costos.

Sembla bona idea però les farmacèutiques al·leguen que, amb aquest model, ja no seria rendible invertir en desenvolupar noves medicines – que tant necessitem – ja que no es podria recuperar mai la inversió, perquè fins i tot els països més rics comprarien les medicines “barates” produïdes al tercer mòn.

Una qüestió que no és fàcil resoldre.

En aquest article de Wharton (en anglès) ens proposen noves vies que podrien acostar aquestes dues postures, a priori, antagòniques.

Si teniu problemes amb l’anglès, us recomanem que utilitzeu algun dels traductors online que podeu trobar fàcilment a la web. Per si de cas, us afegim al final un enllaç amb una pàgina de la Generalitat que en mostra alguns.

Enllaç amb l’article de Wharton: http://knowledge.wharton.upenn.edu/article.cfm?articleid=2712&specialid=111

Article: “Ready, Set, Go! Innovators Set the Pace in the Race for Faster Cures “

Les organitzacions filantròpiques i sense ànim de lucre estan creant nous models per al desenvolupament de medicaments que tallen de socarrel el sistema de desenvolupament de medicines amb fins de lucre. Els casos amb èxit van des de portar una vacuna contra la meningitis a l'Àfrica subsahariana en un temps rècord fins a accelerar l'inici dels assajos clínics nous i prometedors d'un tractament contra el càncer nous. La recerca de codi obert és una part clau dels nous models i també s’han endegat projectes públics i privats. Aquestes iniciatives poden servir de model per al desenvolupament futur de medicines.

Podeu trobar alguns temes relacionats amb aquestes qüestions a la nostra obra CIENCIAS EN EL MUNDO CONTEMPORÁNEO (enllaç amb més informació i vídeos demo: http://www.tibidaboediciones.com/node/112). La foto pertany a la portada.

Enllaç amb traductors automàtics:

http://www20.gencat.cat/portal/site/Llengcat/menuitem.1d08009f459b71e7a129d410b0c0e1a0/?vgnextoid=7ff7eacf98fdc210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=7ff7eacf98fdc210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada